test

Få det hjemmekoselig og spar strøm i samme slengen med dimmere

Sliter du med å få en koselig stemning i hjemmet? Innredning har selvfølgelig mye å si, men det er som oftest belysningen som utgjør den store forskjellen. Flombelysning døgnet rundt er verken bra for lommeboken, døgnrytmen eller den beroligende atmosfæren du gjerne vil ha.

Samtidig vil for dårlig lys være slitsomt og anstrengende de gangene du trenger å se hva du driver med. Heldigvis kan disse dilemmaene enkelt løses – du trenger bare å installere dimmere.

 

Design, funksjon og energisparing kombinert

Moderne dimmere kombinerer både design, funksjonalitet og energisparing. Det vil si at dimmerne flyter sammen med boligens interiør og ikke blir en torn i øyet, at de er enkle å manøvrere og at de bidrar til å senke strømregningen flere hakk. Selv om det kanskje er en kostbar investering å bytte ut de gamle bryterne med en ny dimmer, vil det være en lønnsom handling i det lange løp.

Det sier seg vel selv at en lampe som vanligvis står på full styrke hele dagen, vil bruke mye mindre strøm om lysstyrken blir senket flere hakk ved hjelp av en dimmer. Lamper som lyser sterkere enn nødvendig er noe du enkelt kan endre, og som vil gjøre en synlig forskjell når neste strømregning kommer i posten.

Les også: Slik får du riktig belysning på badet

 

Dimmere gjør alle i familien til lags

Bor du i en bolig med mange andre, er dimmere en løsning som garantert vil gagne dere alle. Ungdommen har som regel helt andre preferanser når det kommer til blant annet lysstyrken på badet, enn bestemor med dårlig syn. Noen liker best å spise frokosten i dunkel belysning for sakte, men sikkert å våkne. Andre foretrekker et sterkt lys som tvinger øynene opp.

Det er aldri enkelt å gjøre alle til lags, men dimmere er en rask og enkel løsning på eventuelle frustrasjoner familien har angående for sterkt eller svakt lys. Da blir i hvert fall én kilde til konflikt fjernet, og alle kan regulere lyset etter eget behov.

Les også: Hva vil det si å ha et smarthus?

 

Lys tilpasset situasjonen

Riktig belysning er med på å skape trivsel i boligen og åpner for muligheten til å lage ulike stemninger ut ifra årstider, eget humør og behov. Når du skal se på film vil du gjerne at lyset skal være dempet for å skape den rette atmosfæren, det samme gjelder når du inviterer kjæresten på middag eller vil kose deg foran peisen inntullet i et teppe.

Samtidig er godt lys helt avgjørende når du skal ta deg av ulike gjøremål i huset. Rengjøring, matlaging og vedlikehold krever alle en høy lysstyrke for å gjennomføres uten problem. Uten godt lys her kan det fort skje at kriker og kroker blir oversett når du vasker gulvet, eller at fingeren får kjenne det når du kutter opp grønnsaker.

Les også: Derfor er samsvarserklæring viktig

dimmere på kjøkkenet

Riktig belysning: Kjøkkenet er et rom som trenger lys tilpasset ulike situasjoner: godt lys under matlagingen og dempet belysning når du skal spise.

 

Bytt til LED-pærer for ytterligere energisparing

Visste du at den gamle glødepæren kun gjorde 5 % av den tilførte energien til synlig lys, mens hele 95 % ble omgjort til varme? Til sammenligning bruker LED-pærer 80 % av energien sin på å avgi lys, og kun 20 % omgjøres til varme. Dette er en betydelig forskjell som sier mye om LED-pærens strømsparende egenskaper, for ikke å glemme lavere risiko tilknyttet varmegang og brannfare.

Pass på å velge en LED-pære som kan dimmes, da ikke alle slike pærer er kompatible med denne funksjonen. Du kan enkelt finne frem til de dimbare variantene ved å lese på forpakningen. Husk også at dimmeren må samsvare med LED-pæren du velger, slik at du ikke opplever flimring eller ustabil dimming. Ta gjerne kontakt med Elektriker’n Majorstua om du er usikker på hvilken dimmer du bør velge. Vi sørger for at du får riktig dimmer og garanterer et problemfritt anlegg.

Les også: 5 grunner til at du bør bytte ut de gamle lyspærene med LED-pærer

 

Unngå sterkt lys rett i øynene før leggetid

Du har kanskje fått med deg oppfordringene til å legge fra deg mobil og PC, samt skru av TV-en en stund før du skal legge deg, for et sunnere søvnmønster? Det sterke lyset fra de elektriske komponentene forstyrrer nemlig hjernens naturlige kjemiske balanse. Også sterkt lys rett i øyene fra lamper før du skal legge deg er bevist å påvirke døgnrytmen negativt. Å leve i konstant flombelysning er derfor ikke særlig lurt om målet er å få den anbefalte mengden søvn på rundt åtte timer hver natt, avhengig av alder.

Det er selvfølgelig mulig å bruke pærer med en lavere lysstyrke, men da vil et nytt problem dukke opp de gangene lyset gjerne skulle vært litt sterkere. En dimmer vil derfor være en smart investering i det lange løp, særlig for søvnens skyld. Ta kontakt med oss i dag, så hjelper vi deg gjerne å velge riktig belysning på soverommet, slik at du får den skjønnhetssøvnen du trenger.

 

Klikk her for å ringe oss nå

(Telefon åpen mandag-torsdag kl. 8-16, fredag kl. 8-15)