test

Har du planer om å kjøpe elbil? Eller kanskje du allerede har en? Vi hjelper deg med å finne den optimale ladeløsningen for deg og din bil. Det finnes så mangt å velge i når man snakker om hjemmeladestasjon, og forskjellige biler trenger forskjellige løsninger. Dra nytte av vår kompetanse!

En hvit elbil som lades

 

Her er noe av det du bør tenke på i forkant:

– Hva har du av tilgjengelig strøm?

– Hvor langt antar du at du kjører daglig?

– Hvor lang ladetid kan du akseptere?

– Har du 400V eller 230V?

– Trenger du en fastmontert ladestasjon, eller holder det med en stikkontakt?

– Hva vil nettleverandøren din godta?

Dette er alle spørsmål vi kan hjelpe deg å finne svarene på. Med vår lange erfaring og samarbeid med de ledende leverandørene på området kan du være trygg på at alt gjøres etter boken og at du får best mulig service.

Det beste med elbil er at du henter drivstoff ut av kontakten i ditt eget hjem. Uavhengig av om du bor i blokk eller enebolig, er det flust av løsninger du kan benytte deg av for å kjøre av sted om morgenen med fulladet bil.

 

En grønn elbil med støpsel

 

Hjemmeladestasjon

Du vil kunne spare både tid og penger dersom du får installert hjemmeladestasjon. Da slipper du å drasse med deg ladekabel ut og inn, og du har mulighet for å få raskere lading enn ved bruk av vanlig stikkontakt og sikkerhetsmessig er det et langt bedre valg. Du kan velge mellom å ha fastmontert kabel eller uttak for elbilkontakt.

 

Bruk av vanlig stikkontakt

Den enkleste løsningen er å bare bruke en vanlig stikkontakt for å lade din elbil. Dette bør være en midlertidig løsning og forutsetter aktsomhet. Elbilforeningen anbefaler at elbileiere installerer hjemmeladestasjon for daglig bruk. Les mer om dette her: Hjemmeladestasjon eller vanlig stikkontakt – hva bør jeg velge til elbilen?

Da bruker du ladekabelen som følger med bilen og kontrollboksen som i de fleste tilfeller følge med. Hvis du vet at du vil ha mulighet til å lade bilen over natten er dette tipp topp.

 

Eksempler på hvor lang tid det vil ta å lade bilen med normallading:

Det er tatt utgangspunkt i 2,3 kW/10A i denne sammenligningen.

Nissan LEAF: Inntil 10 timer

Volkswagen e-Golf: Inntil 17 timer

Tesla Model S-75: Inntil 40 timer med største batteri

Hvis du ønsker større effekt kan man investere i hjemmeladestasjon eller bruke en Type 2-ladekabel.

Dersom du skal benytte deg av vanlig stikkontakt til lading av din elbil anbefaler vi å få en elektriker til å sjekke ditt elektriske anlegg. Din elektriker kan også bytte ut stikkontakten til en av høy kvalitet for sikrere lading. Les mer om nyttige tips for lading av elbil her.

 

Type 2 – dedikert elbilkontakt

Denne typen kontakt er utviklet for økt sikkerhet og brukervennlighet. Denne kan gi en ladeeffekt på 43 kW og kan i mange tilfeller gjøre ladetiden 20 ganger raskere og i de fleste tilfeller i hvert fall halvere ladetiden. Det er en grunn til at det blir kalt hurtiglading. Det blir mer utbredt at dette blir levert som standard på nye elbiler.

Vi hjelper deg gjerne med valg av ladeløsning og alt det tekniske knyttet til det å starte med lading av elbilen hjemme. Ring oss for komme i gang!

Dersom dere er et sameie, borettslag eller lignende kan man få støtte av Oslo kommune for installasjonen! Søknaden må i så fall sendes inn før arbeidet påbegynnes. Maksimalt tilskuddsbeløp per borettslag eller sameie er 1 000 000 kroner.

Søk støtte fra Oslo kommune her

Sulten på mer? Les mer om ladestasjoner for elbil i boligfellesskap (PDF)!

 

Tilbakemelding fra en av våre kunder:

«Meget godt fornøyd med service og utført arbeid
Ifbm installasjon av ladeløsning for elbil i garasjen var jeg i kontakt med flere elektrikere for å finne ut hva jeg burde velge. Men det var først når jeg kontaktet Elektriker’n Majorstua AS at jeg fikk et klart og tydelig svar på hvilke alternativer jeg hadde og hva som var den beste løsningen for meg. Er meget godt fornøyd med både service og utført arbeid. Anbefales!  
2014-04-30 Lars Kristiansen»

 

Eksempler på installasjoner:

Elbil ladestasjoner på rekke og rad i et garasjeanlegg Elbil ladekontakter i garasjeanlegg med sikringsskap. Her får alle i borettslaget eget uttak for lading.

elbillader på stolpe utenfor enebolig

Ladestasjonen må ikke monteres på vegg. Kabler kan graves ned, og du får ladestolpe på egen parkeringsplass.

 

Ta kontakt i dag: