test

Gjør boligen tryggere

Lot du komfyren eller strykejernet stå på da du gikk hjemmefra? Med et moderne styringssystem trenger du ikke lenger bekymre deg for det.

Tørrkoking er den hyppigste årsaken til alvorlige branner. Men dette kan løses med en enkel komfyrvakt. Dette er uunnværlig for eldre, men også for yngre som ofte har det travelt og lett løper fra en komfyr med en kjele på!

Enten du har enebolig, rekkehus, leilighet eller hybel finnes det systemer som gjør livet ditt enklere og sikrere. En god løsning for unge barnefamilier, deg som har huset fullt av tenåringer og ikke minst for eldre.

Noen systemer kan installeres i boligen du bor i, mens andre må installeres under byggefasen. Det er derfor viktig at du bestemmer deg for smart bolig tidlig i prosessen.

 

Gammelt el-anlegg?

Gamle el-anlegg er ikke bygget eller dimensjonert for dagens forbruk. Dersom du har et gammelt sikringsskap, med skrusikringer, kan det være en indikasjon på at det er fare på ferde. Kanskje du bør oppgradere elektriske anlegget før det smeller?

Sjekk sikringsskapet ditt – ser du noe som er ødelagt, lukter brent, brune ledninger, hull eller utette kabelinnføringer eller feil kursfortegnelse? Kjenn etter om sikringene er varme. Er de det tyder det på for høy belastning. Er det installert evighetssikringer (med trykknapp, ikke det samme som vippesikringer) i enkelte av kretsene i et gammelt sikringsskap, kan det tyde på at denne kretsen jevnlig overbelaster nettet og sprenger sikringen. Det er svært viktig at du kontakter oss for å skifte ut gamle sikringsskap.

Les mer her: Hva koster det å bytte sikringsskap, og er det egentlig nødvendig?

 

Kostbar forsømmelse av det elektriske anlegget

Manglende ettersyn av elanlegget kan vise seg å være en dyr forsømmelse. Ved boligbranner etterforsker politiet årsaken. Har eieren gjort klare overtramp, og ikke fulgt regelverket, ender det med bot eller fører til avkorting av forsikringsutbetalingen.