test

Å pusse opp det elektriske er noe som bør gjøres med jevne mellomrom. Her er noen tips til hva en elektriker bør gjøre når du pusser opp boligen.

Slitte lysbrytere, stikkontakter og eldre sikringsskap gjør boligen mer utsatt for brann. Å bytte til nye jordete stikkontakter er bra for el-sikkerheten og gjør boligen raskt mer moderne.

Gammel, brannfarlig stikkontakt med brannskade

 

Baderom

Skal du pusse opp badet er det mye som er søknadspliktig, men dette kan håndverkeren bistå med. Siden vann og elektrisitet er en dårlig mix bør du alltid bruke elektriker hvis du skal pusse opp badet. Badet deles inn i 3 soner og det er foreskrifter for materiell innen lamper, stikkontakter, kapslinger og lysbrytere på et baderom.

Noe av det viktigste med bad er at alle kurser har jordfeilvern/ jordfeilbryter, og at alt elektrisk utstyr som er fastmontert kan slås av med allpolig bryter. Dette sikrer at utstyr blir spenningsløst ved f.eks. skifting av lyspærer på badet.

Elektriker’n Majorstua har pusset opp flere bad i Oslo og kan hjelpe deg i planleggingsfasen, gjerne i samarbeid med din rørlegger. Vi legger varmekabler, setter opp termostat, vifter, downlights og stikkontakter etter gjeldende lover og foreskrifter i NEK 400:2010.

 

Kjøkken

Skal du oppgradere kjøkkenet bør elektrikeren sjekke ditt el-anlegget. Det er bl.a. krav til ett uttak for elektrisk utstyr som har «fast plass». Det skal være to uttak pr to meter kjøkkenbenk, og fire uttak ved spiseplass. Det er også viktig å bytte til kraftigere sikringer hvis du f.eks. skal ha ny komfyr med induksjonsvarme, kjøleskap med isbitmaskin og innebygget kaffemaskin. Kjøkkenviften er ofte noe våre elektrikere installerer da det i mange tilfeller trengs ny stikkontakt. Les mer om oppussing av kjøkken her.

 

Utendørs

Vi anbefaler å ha minst 2 stikkontakter ute på terrassen/ balkongen, og på begge sider av boligen din. Skal du ha julebelysning utendørs sørg for at den er godkjent for utebruk.

Vi monterer utelamper og gir råd for hva slags lamper du bør velge utendørs. Vet du at lampen vil utsettes for mye vann er det viktig med en høy IP klassifisering. Les mer om utebelysning i hagen her.

Strøm til boblebad/ badestamp? Her vil du trenge en egen kurs med jordfeilbryter, dette installerer vi enkelt og raskt for deg.

Bestill gratis befaring