test

Drømmer du om innfelte spotter i taket? Vi monterer alle typer downlights, både LED/halogen i stue, bad, gang eller hvor du ønsker. Denne typen belysning må alltid monteres av elektriker.

En tom stue med spotter i taket

Prisen på ferdig installerte downlights består av mange faktorer:

– Rommets størrelse

– Innfelling i tak og vegg

– Løsning med bruk av skinner

– Våtrom

– Type lyspærer

Ta kontakt så estimerer vi raskt prisen på ditt prosjekt.

 

Fordeler med downlights

Taklamper, vegglamper og stålamper kan ta mye plass i et rom. Riktige downlights vil gi nok belysning, og sammen med dimmer kan du selv kontrollere lysstyrken. Pærene eller diodene i downlights har lang levetid, og du sparer deg for stadig utskifting. Les mer om downlights her: Dette må du vite om downlights.

 

Velge LED eller halogen lyspærer?

Halogen er billigere men har kortere levetid enn LED. De avgir mer varme og bidrar til oppvarming av boligen.

LED kan vare i over 20 år og bruker lite strøm. Diodene avgir ingen UV eller infrarød stråling. LED har blitt billigere de siste årene, derfor er regnestykket til LED såpass bra at du skal ha veldig gode grunner for å velge halogen.

LED lys var tidligere kjent for å være kaldt, skarpt og blått, noe som ikke er ønskelig i private boliger. Ny teknologi har gitt LED dioder som gir glødelampefølesen tilbake! Dette blir også kalt COB ( Chip on Board). Her er det flere dioder på samme krets, som gir muligheter for flere “lyskanaler” og økt lumen pr watt som forbrukes.

Flere grunner til å velge LED?

–  Miljøvennlig

–  Ingen UV-stråling (bleking som ødelegger klærne er et stort problem for de som har klesbutikker, gallerier etc og det er ikke-eksisterende med led!)

–  Strømbesparende

–  40-50.000 timers levetid på diodene (slipper å skifte pærer og dermed lave vedlikeholdskostnader)

–  Riktig fargegjengivelse (vi har montert dette i flere klesbutikker og de kan endelig se ordentlig forskjell på mørkeblått og sort)

–  Moderne utseende

–  Blir ikke varme og brenner derfor ikke støv slik at man unngår stygge sorte merker i taket som man får av tradisjonelle halogenspotter og downlights.

–  De som har varmepumper eller klimaanlegg og bruker dette til kjøling om sommeren, sparer enormt mye strøm på å skifte til LED pga lavere varmeutvikling på LED-spottene.

Enda ikke overbevist? Her får du 5 grunner til å bytte ut de gamle lyspærene med LED-pærer.

 

Spar strøm med lysstyring

I Norge er vi eksperter på å ha lyset på. Vi kan montere fotoceller, sensorer og timer som gjør at du både sparer penger og levetiden på belysningen. F.eks. kan lysstyringen slå av lyset når du er på jobb og på natten. Med hovedbryter kan du enkelt skru av alt lys i stua.

Det er viktig å velge riktig dimmer for å få en god dimming av LED. Mange opplever flimring og ustabil dimming pga enten dårlig kvalitet på utstyret, eller at det er valgt feil dimmer eller feil downlights.

Valg av dimmer kommer an på antall og type downlights.

Vi sørger for at du får riktig dimmer og riktig downlights og garanterer at det vi leverer gir deg et problemfritt anlegg.

Vi bruker mye tid på opplæring og kursing av våre elektrikere slik at de kan gi dere de riktige rådene og de riktige produktene.

 

Downlights og oppussing

På nye boliger monteres stort sett downlights innfelt i tak i rom som bad, kjøkken, stue og gang. Skal du pusse opp en eldre leilighet eller enebolig er det relativt greit å ettermontere spotter. Vil du ha innfelte spotter må man senke taket noen centimeter. Med dagens lavtbyggende løsninger mister man ikke mer enn ca 10 cm høyde med led-downlights.

 

Valgmuligheter og design på downlights

Du kan velge i en rekke farger og finisher på dine downlights. Vår mest populære LED-downlights kan roteres 360 grader slik at du enkelt kan styre lyset dit du ønsker.

Junistar Gyro Matt-Hvit 8W Led

Junistar Gyro Matt-Hvit 8W Led

Vi har også LED-downlights som kan monteres rett inn i isolasjonen uten downlightskasse.

Tidligere ble det montert halogen downlights rett i isolasjonen uten kasser rundt og over tid blir dette brannfarlig da disse utvikler ekstremt mye varme.

Dette kan vi enkelt løse og gjøre trygt ved å erstatte disse med LED-downlights som f.eks denne:

GYRO ISOSAFE BØRSTET STÅL 6W LED 

 GYRO ISOSAFE BØRSTET STÅL 6W LED

Har du ikke mulighet til å senke taket har vi også typer for utenpåliggende montering.

downlights utenpå

downlights svart uten senking

Mulighetene er mange, ta kontakt med oss så finner vi en løsning for deg.

 

Hva koster det å montere LED-downlights?

Kontakt oss i dag så kan vi gi deg en fastpris på hele jobben uten noen skjulte kostnader.

    Tlf. 22 60 95 15