test

Slik kan du redusere strømregningen på arbeidsplassen

Å kutte kostnader i en bedrift er ikke alltid like enkelt, men for å redusere strømregningen er det heldigvis flere konkrete tiltak som er enkle å gjennomføre. Vi har laget en liste med tips som garantert vil kutte strømutgiftene på arbeidsplassen.

Fremgangsmåten for å redusere strømregningen på arbeidsplassen består av tre trinn. Først er det lurt å tenke gjennom hvordan lokalene blir brukt og hva de ansatte har behov for. Deretter må du tenke gjennom hva du kan gjøre noe med, og gjerne ta utgangspunkt i denne listen. Til slutt kommer gjennomføringen. Ta kontakt med Elektrikern Majorstua for å få kyndig faghjelp, og så er det bare å vente på neste strømregning og få bekreftet at tiltakene dine faktisk fungerer.

 

 

1. Bevegelsesstyrte sensorer

Det er for mye å forvente at alle ansatte skal huske å slå av lyset på ethvert rom de forlater. Derfor er det fort gjort at lyset blir værende på over natten, og i helger og ferier når ingen er tilstede. Dette gjør at selskapet rett og slett kaster penger ut av vinduet. Løsningen er sensorer som registrerer bevegelse i et rom og som etter en gitt tid uten bevegelse vil automatisk skru lyset av.

 

2. Temperaturjusterende ovner og aircondition

Det er som en ond sirkel: blir det for varmt på kontoret, åpner du et vindu for å lufte og plutselig er det altfor kaldt og ovnene må igjen skrus opp. Det samme gjelder med aircondition om sommeren. Ved å ha ovner og aircondition som skrur seg på og av ved gitte temperaturer, vil du spare strøm ved at de ikke står på uten grunn. I tillegg blir det et langt mer behagelig og balansert inneklima for de ansatte.

 

3. Utbedre lokalene

Er lokalene gamle og dårlig isolerte? Det kan være lurt å investere i etterisolering, så bygget skal bli mer energieffektivt. Hva slags underlag det er under gulvene er også verdt å ta en titt på, og det kan også være en god ide å legge varmekabler for et godt og strømsparende innemiljø.

 

Les også: 10 grunner til å installere varmekabler

 

samarbeid

Spar strøm sammen: Få de ansatte til å bli med på å trekke lasset, så blir det mer rom i budsjettet til det som er moro!

 

4. Bytt ut lyspærene

Gå over alle lyskilder og sørg for at pærene er byttet ut med LED. LED pærer har et veldig lavt strømforbruk og lang levetid – så mye som 50.000 timer. De utvikler mindre varme som gjør det mindre brannfarlig, og de tåler mer enn vanlige lyspærer. Fargene spenner fra varmt, naturlig til kaldt lys. Ingen grunn til å utsette dette, med andre ord.

 

5. Skru av datautstyr, TVer og projektorer hver dag

En av hovedkildene som virkelig får fart på strømmåleren er sløsing av energi – altså ting som bruker strøm når vi ikke trenger det. Sørg for at alt av datautstyr, TVer og projektorer blir slått helt av hver dag. Du vil raskt oppdage at dette virkelig utgjør en forskjell.

 

Les også: 5 tips til å holde orden i ledningene på kontoret

 

6. Bruk intelligente lysstyringssystemer

Det finnes sensorer som automatisk kan dimme lyset basert på hvor mye dagslys som slipper inn i rommet. For oss som bor i et land med varierende lysforhold gjennom året, er dette et smart tiltak.

 

7. Trekk ut støpselet på stand-by produkter

Mikrobølgeovner, printere og skannere er typiske produkter som trekker strøm når de ikke brukes fordi de står i stand-by. Ta en runde på hva du har av lignende ting på din arbeidsplass og gjør det til en rutine å trekke ut støpselet når de ikke er i bruk.

 

Trenger du assistanse for å optimalisere det elektriske på din arbeidsplass? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!

 

Klikk her for å ringe oss nå

(Telefon åpen mandag-torsdag kl. 8-16, fredag kl. 8-15)