test

5 tips til å holde orden i alle ledningene på kontoret

I kontorlandskap med mange ansatte som skal ha hver sin PC, kan det fort gå surr i ledningene. Selv på et kontor med kun fem ansatte kan man oppleve at det knoter seg når alle ledninger skal gjøres rede for.

Det er flere måter å forhindre knute på tråden i kontorlandskapet. Her får du våre beste tips.

 

1. Ikke kjøp for lange ledninger

Mange kjøper alt for lange kabler for å være på den sikre siden. Det resulterer i ledningshauger på gulvet som er mye vanskeligere å gjemme bort, enn om kabelen hadde vært i riktig lengde. Jo flere ledninger av denne sorten, desto mer kaos.

 

2. Samle ledninger som skal samme retning

Å bunte sammen kabler som går samme vei bidrar til en ryddigere arbeidsplass. Her kan du bruke enten borrelås, stris eller gaffateip, avhengig av hvor permanent ledningene skal samles. Et tips er å merke ledningene med farget teip, slik at du vet hvilken kabel som hører til hvilken komponent. På den måten er det enkelt å finne frem til den rette om nødvendig.

Kabelkanaler og kabelsamlere bidrar til å gjøre oppbevaring og organisering enkelt, så å investere i noen slike kan være lurt.

Les også: Unngå uhyggelige overraskelser med servicesjekk

 

3. Styr unna skjøteledninger

Skjøteledninger skal kun fungere som en midlertidig løsning inntil flere uttak blir installert. Utstrakt bruk av skjøteledninger kan være svært brannfarlig, særlig dersom de benyttes til apparater med høye belastninger. I tillegg er skjøteledninger store snublefeller når det blir mange av dem. De bidrar i bunn og grunn bare til å gjøre kaoset verre, i tillegg til å være en løsning du likevel må bytte ut etter en tid.

Skjøteledninger skal ikke brukes som permanent løsning

Kan være brannfarlig: Skjøteledninger skal kun fungere som en midlertidig løsning inntil flere uttak blir installert.

 

4. Bytt til trådløst utstyr

Det sier seg selv at det å kvitte seg med ledningene, vil sette en stopper for kabelkaoset. Tastatur, mus og høretelefoner finnes alle i trådløse varianter som sammen bidrar til å gjøre pulten til et svært velorganisert møblement. Det samme gjelder selvfølgelig trådløst internett som kan spare deg for irriterende kabelstrekk.

Også trådløse brytere og dimmere kan være med å bidra til et helhetlig orden på kontoret.

Les også: Effektiviser arbeidsplassen med lysstyring

 

5. Elektrikeren kan fungere som rådgiver

Det er mye som skal vurderes når et kontor skal settes opp. Plassering av kabler, strømuttak, servere, belysning og utsyr som printere og prosjektor, må planlegges. Også eventuelle endringer i fremtiden må tas med i regnestykket. Det er viktig å ta hensyn til arbeidsstrukturen, da særlig i kontorlandskap som er preget av endring. Pulter flyttes på, vegger settes opp og tas ned igjen ved behov og nye mennesker og utstyr blir stadig introdusert. I slike settinger er det fort gjort at ledninger ender opp i et stort knot.

Vi i Elektriker’n Majorstua gir dere gjerne råd om hvordan å planlegge et effektivt kontor med orden i ledningene. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale. Vi kommer gjerne på en gratis befaring.

 

Klikk her for å ringe oss nå

(Telefon åpen mandag-torsdag kl. 8-16, fredag kl. 8-15)