test

10 fordeler med å installere varmekabler

Det blir mer og mer vanlig å legge varmen ned i gulvene. Tidligere var varmekabler forbeholdt badet, men nå oppdager stadig flere de mange fordelene med å ha det i hele huset. Her gir vi deg 10 gode grunner til at du også skal installere varmekabler i gulvet.

Forestill deg å våkne av vekkerklokka en iskald februarmorgen. Du svinger føttene over sengekanten og venter på kuldesjokket som kommer idet du setter dem ned på det kalde gulvet. Men det kommer ikke. Det er bare behagelig. Du har nemlig lagt varmekabler i hele huset, og å fryse av deg ankelleddet hver morgen er noe som hører fortida til.

 

Varmekabler er for alle

Uansett om du skal bygge ny bolig eller pusse opp en eksisterende, er varmekabler en løsning som har mange fordeler. Moderne varmekabler kan legges i varmebestandige plater, støpes, eller legges som varmefolie. På denne måten kan man ha varme i alle typer gulv, uten at man trenger å gjøre noen drastiske endringer. Her får du 10 fordeler knyttet til å installere varmekabler i gulvene:

 

1. Jevn varmefordeling

Varmekabler gir et svært godt og behagelig inneklima med jevn varme. At varmen kommer nedenfra bidrar positivt på opplevelsen av rommets temperatur ettersom varm luft stiger og sprer seg i hele rommet.

 

2. Det er usynlig

Man trenger ikke å ta opp plass på veggene hvis man lar boligen varmes opp med varmekabler. Det gir større frihet til å møblere som man vil, uten å måtte ta hensyn til stikkontakter og installasjoner.

Les også: Hva koster det å bytte sikringsskap, og er det egentlig nødvendig?

 

3. Samler mindre støv

Støv som blir liggende oppå varmepumper eller panelovner vil etterhvert lukte litt brent, spesielt ved høye temperaturer. Med kabler i gulvet vil ikke støv samles på samme måte og man unngår derfor også lukt.

 

4. Varmestrålingen avgir varme til omgivelsene

Møblene får også en oppvarming av gulvet og føles lunere enn ellers. Fuktige klær og sko vil kunne tørke raskere, og på kjøkkenet vil også eventuelt søl fordampe raskere så fuktskader på gulvet blir mindre.

 

5. Det lager ikke lyd

Surkling fra rør, summing fra panelovner og during fra varmepumper er noe man enkelt unngår med lydløse varmekabler.

Les også: Slik får du riktig belysning på badet

 

6. Lang levetid

Varmekabler har hele 50 års forventet levetid og er helt vedlikeholdsfritt i motsetning til pumper og motorer.

 

7. Det er rimelig å installere

Prisen for å legge varmekabler er ikke høy. Lave installasjonskostnader kombinert med at det er vedlikeholdsfritt vil gjøre det totale regnestykket hyggelig å se på.

 

8. Spar massevis av strøm

Varme gulv gjør at man kan ha en lavere temperatur i rommet ellers og dermed kutte ned en hel del på strømforbruket.

Les også: Slik holder du strømregningen nede i vinter

 

9. Det er svært hurtigvirkende

Med nyere teknologi er det ikke som før i tiden da man måtte beregne flere timer for å oppnå full effekt. Moderne varmekabler ligger tett oppunder gulvet og gjør at man kan heve og senke temperaturen raskt. Ved å senke temperaturen om natten vil du kunne kutte ned ytterligere på strømforbruket. Elektroniske termostater som kan programmeres til natt- og dagsenking vil gjøre det veldig enkelt å spare strøm.

 

10. Miljøvennlig

Elektrisitet i seg selv er en svært miljøvennlig energikilde, og i Norge skaper vi den i all hovedsak av vannkraft. Jo mer hurtigvirkende kabler du velger å legge, desto mer miljøvennlig er det fordi det krever mindre å justere varmen opp og ned.

 

varmekabler i gulvene

Deilig å gå på: Varmekabler gjør det lunt og behagelig innendørs

 

Husk at dette arbeidet alltid skal utføres av autorisert elektriker. Vi kan legge varmekabler for deg, og følger deg også opp om det skulle bli problemer. Med hjelp av termografering kan vi identifisere eventuelle brudd uten å måtte rive opp gulvet. Ta kontakt med oss her, så hjelper vi deg raskt.

 

Klikk her for å ringe oss nå

(Telefon åpen mandag-torsdag kl. 8-16, fredag kl. 8-15)