Hva blir prisen på nytt kjøkken?

Totalprisen på et kjøkken vil bestå av flere valg. Det er mange kjøkkenleverandører og noen av de mest kjente merkene er IKEA, KVIK, HTH, Sigdal og Drømmekjøkkenet. Her varierer prisene fra ca 10 000 ,- til 100 000,- og i tillegg kommer valg av hvitevarer. På hvitevarene er det merke og kvalitet som avgjør prisene, men du kan komme billig ut hvis du velger mindre kjente merker. Husk at moderne innretninger som innebygget kaffemaskin og designventilatorer plusser fort på 20 000,-.

Montering av kjøkkenet  er neste steg. Mange tilbyr montering fra 10 000 – 20 000 kr. Så se etter tilbud om gratis montering, evt. kan du montere selv.

Lys over kjøkkenbenk

Kjøkkenbatteri og oppvaskmaskin bør kobles til av rørlegger selv om noen velger å gjør dette selv. Husk at ved store endringer på et kjøkken kan det være aktuelt å legge om avløpsrør, slanger og tilkoblinger. Et moderne kjøkken bør også ha montert Waterguard som forhindrer oversvømmelser.

Et kjøkken trenger strøm, og her kommer elektrikeren inn i totalprisen. Nye kjøkken har ofte flere elektriske apparater, lengre benkeplater og innretninger som blender, mikro, juicepresse, kaffetrakter, kjøkkenmaskin m.m. Derfor før bør elektrikeren involveres tidlig i prosessen.  Ta gjerne kontakt for et prisoverslag på elektrikerjobben før du starter monteringen.

Hva må elektrikeren utføre?

Skal man følge el-tilsynsloven er det mange krav som må følges ved oppussing av kjøkken eller bygger ny bolig. Disse finner man i NEK 400:2010 og i siste NEK 400:2014.  Det er bl.a. pålagt å ha egen stikkontakt per hvitevare som stekeovn, platetopp, kjøleskap osv.  Ellers må de fleste ha ny kurs til ovn og platetopp når de pusser opp. Både fordi induksjonstopp trekker mer strøm men også fordi moderne stekovner trekker mer.  Som regel trenger ovnen en egen 15A eller 16A og platetopp 25Ampers sikring.

Lys på kjøkken

Matlaging, lesing, kaffepauser og hyggelige måltider. Kjøkkenet er et rom som krever godt med lys. Du kan bl.a. velge innfelte downlights, spotter på skinner, taklamper, vegglamper eller kombinasjoner. Hva du velger her vil ha betydning om du senere får lyst til å flytte spisebord. Eks. en flott lysekrone kan skjerme for utsikt om kvelden. Vi kan hjelpe deg med planleggingen av lyssetting på ditt kjøkken.

Eksempeler på belysningsplan kjøkken/ stue

Belysningsplan kjokken

Belysningsplan stue 2

 

Huskeliste pusse opp kjøkken

Gratis befaring  – Fyll ut vårt kontaktskjema

captcha

Illustrasjon av Freepik.com